miercuri, 10 martie 2010

Dupa 20 de ani, Salamul de Sibiu romanesc revine pe mesele europenilor


Centenarul primului producator al Salamului se Sibiu coincide cu recunoasterea dreptului de a vinde acest produs in afara granitelor Romaniei. Astfel „Fabrica de Salam Filippo Dozzi-Sinaia”, ce poarta astazi numele de Salsi-Sinaia, membra Angst Group, a primit oficial permisiunea de a comercializa preparatele din carne crud-uscate pe intreg teritoriul Uniunii Europene. „Ne bucuram sa redevenim dupa 20 de ani un partener de afaceri al tarilor europene cu cel mai cunoscut produs din carne al Romaniei, Salamul de Sibiu” spune presedinte Angst , domnul Sorin Minea. „Este foarte inportant ca Romania sa comercializeze in spatiul european produse cu valoare adaugata, produse de calitate ce pot schimba statutul Romaniei din consumator in producator ”.
Decizia Uniunii Europene vine dupa un lung sir de evaluari desfasurate la Sinaia de catre autoritatile europene impreuna cu cele din Romania. „Era nedrept sa nu putem onora cererile pentru cel mai bun preparat din carne al Romaniei, Salamul de Sibiu” mai spune Minea.
Tot cu ocazia implinirii a 100 de ani de activitate am introdus pe piata o editie aniversara: „Salamul Touring Clubul Romaniei de la Fabrica de salam Filippo Dozzi-Sinaia”. Produsul face parte din nobila familie a salamurilor cu mucegai, iar eticheta acestuia este chiar cea originala.

Niciun comentariu: